header-koninklijke-karnavalraad_003.png

Welkom op de Carnavalsite van Ninove

De zaterdag voor het carnavalsweekend staat de Burgemeester haar macht gedurende twaalf dagen af aan de Prins carnaval tijdens de machtsoverdracht in C.C. De Plomblom.

Dit is ook dit jaar zo gebeurt, Burgemeester Tania De Jonge overhandigde de symbolische sleutels, de scepter, aan Prins Dario. Waarna Prins Dario zijn 11 carnavalswetten bekendmaakte en hij tot dinsdagmiddag 12 maart de macht over de stad heeft.

Tijdens de machtsoverdracht werden ook verschillende personen gehuldigd of aangesteld. Voor de Koninklijke Karnavalraad kreeg Gert Van Droogenbroeck een troffee voor 11 jaar raadslid, Luc Simon is dan weer al 22 jaar actief.

Pascal Carael kon er ook de nieuwe carnavalskrant ‘De Wetelgazjét’ voorstellen die deze week in alle brievenbussen in Ninove zullen verdeeld worden

Schepen Marc Torrekens en Pascal Schietecat stelden het seniorenpaar, Fabiola De Mol en Johan Verlé, officieel aan. Ook werd Sofie Beeckmans van de dienst evenementen in de bloemetjes gezet, evenals Eddy Vereecken voor 11 jaar lidmaatschap.

Bij de Ridders in de Wortelorde mocht Prins Dario een nieuw lid tot ridder slaan. Het was Grote Wortel Bruno Luysterman die de naam mocht onthullen. Het werd Stijn Van Der Elst die zich voortaan samen met de andere Ridders zal inzetten voor het Kindercarnaval.

Tot slot werd ook Prins carnaval 2018, Chena, op een ludieke wijze opgenomen in de Prinsencaemere.

Prins Dario gaf aan Burgemeester Tania De Jonge nog een opdracht mee. Ze moet een eigen liedje schrijven en opnemen en dit op donderdag 7 maart om 21 u live voorstellen in De Kaai op Wettel Music. Iedereen is van harte welkom op deze avond aan de Oude Kaai.

Tekst en foto’s :  Giovanni Neckebroeck en Hilde Baeyens