header-koninklijke-karnavalraad_003.png

Welkom op de Carnavalsite van Ninove

Prins Vitsken neemt de macht in Ninove

De officiële Machts- overdracht in woord en beeld

VITSKEN IS DE BAAS
11 carnavals Wetten
Schepen Torrekens huldigd senioren Prins en Prinses
Gaby Van Londerzele 50 jaar lid Karnavalraad
Giovanni Neckebroeck 22 jaar raadslid

Prins ‘Vitsken’ heeft de macht over de stad gekregen van burgemeester Tania De Jonge tijdens de machtsoverdracht in C.C. De Plomblom. Eén week voor het carnavalsweekend krijgt de prins traditioneel de symbolische sleutels van de stad in handen. Dit gaat steeds gepaard met de nodige humor tijdens de machtsoverdracht. 

De sketch van Tania De Jonge en Marc Torrekens als Conny van Gorp en André van Duin was hilarisch. 

Na de overdracht stelde prins Vitsken zijn 11 carnavalswetten voor aan de bevolking. 

Naast de aanstelling van de prins werden tal van personen gehuldigd. 

Bij de Koninklijke Karnavalraad, werden door voorzitter Pascal Carael, drie leden aangesteld in de ‘Orde van de Kanselarij’, nl Herbert Scheerlinck, Johan Goessens en Jan De Clercq. André Van Den Steen kreeg felicitaties voor 11 jaar lid, Giovanni Neckebroeck  werd gehuldigd voor zijn 22 jaar lidmaatschap. Gaby Van Londersele kreeg een staande ovatie voor zijn 50 jaar lidmaatschap van de Karnavalraad. 

De Stedelijke Feestcommissie stelde het senioren prinsenpaar aan. Het was Schepen van Feestlijkheden Marc Torrekens die de huldiging van seniorenprins Hans Vanderhaegen en prinses Dorothy Reygaerts voltrok.  

De Ridders in de Wortelorde huldigden de Prinsencaemere naar aanleiding van 22 jaar Don Augustprijs. 

De Prinsencaemere nam op een ludieke manier prins 2019, Dario, officieel op in hun rangen. 

Prins Vitsken had voor de burgemeester nog een opdracht in petto voor komende woensdag. Ze moet zich bewijzen als dj, daarom moet ze op woensdag vanaf 18.30 uur een uur radio maken van op het balkon van het oud-stadhuis. Dit zal uitgezonden worden via carnavalsradio Enkaavee. De Karnavalraad staat in voor de bediening van het vat Witkap dat door Tania geschonken wordt onder de tent op het Oudestrijdersplein. 

De machtsoverdracht in beeld door Hilde Baeyens

Scroll naar top