header-koninklijke-karnavalraad_003.png

Welkom op de Carnavalsite van Ninove

Resikleert isj een teema ‘
werd het nieuwe thema voor carnaval Ninove 2021.

We zitten momenteel in barre tijden, maar men moet steeds positief vooruitkijken, en carnaval is voor velen een fijne uitlaatklep, waar men zijn zorgen even kan vergeten samen met familie en vrienden.

Normaal gaat de bekendmaking van het thema en de lottrekking van de stoet door tijdens de evaluatievergadering met de carnavalsverenigingen in C.C. De Plomblom, maar door de coronamaatregelen werd dit uitgesteld.

Omdat er vragen kwamen naar de stad en carnavalsinstanties toe over wanneer dit ging bekendgemaakt worden, is er beslist dit via een lifestream te organiseren zonder publiek.

Het waren de voorzitters van de Koninklijke Karnavalraad, Pascal Carael, en van de Stedelijke Feestcommissie, Pascal Schietecat, die het voor hun rekening namen.

Het thema speelt in op acties voor een beter milieu en om hergebruik te promoten, maar ook voor de financieel moeilijkere  tijden voor de verenigingen door het coronavirus. Daarom werd gekozen om ook eens een thema te ‘resikleren’. Financieel zal het geen makkelijk jaar worden voor vele verenigingen. Ook in carnaval zal het gevolgen hebben, en dan kan het zelf uitwerken en maken, en materiaal hergebruiken de kosten een beetje drukken.

Men kan een keuze maken uit 40 voorbije thema’s om iets uit te werken,
keuzevrijheid voldoende op die manier. 

Scroll naar top