Ella en Eliah verkozen tot kinderprins en -prinses 2024

Ella en Eliah verkozen tot kinderprins en -prinses 2024

De kinderen konden zich zaterdagmiddag 17 februari inschrijven in het cc De Plomblom voor een van de prijzen, die de Ridders voorzagen tijdens de kindercarnaval. Elk ingeschreven kind ontving als aandenken een unieke pin speciaal voor dit jaar ontworpen, de 25ste inmiddels.

In stoet vertrokken vandaar naar de sporthal voor een grootse zaalshow met Flipken en Marie, de Belgische kampioen goochelen Jonas De Bruyn en de Loco Kids Disco.

De zaal zat afgeladen vol met zowat 520 kinderen en hun familie, die natuurlijk ook benieuwd waren naar de winnaars in de verschillende categorieën. Een onafhankelijke jury lette bij de toekenning van de prijzen vooral op de originaliteit, de spitsvondigheid en het carnavaleske van de uitbeelding.

Grote Wortel Glenn Symoens: “Onze jury had het niet makkelijk om te kiezen uit de talrijke mooie kostuums. Er was deze keer echt heel veel kwaliteit bij de individuele deelnemers, zo dat kiezen bijna een onmogelijke opdracht werd.”

In de kleine groepen (2 tot 5 deelnemers) waren de prijzen voor Mini Flipke en Marie (1), De Ninoofse Powerbateriekes (2), Een stukske Ninoofse natier zorgt voor een batterie vol plezier (3), The Battery Bunnies (4) en Mario en Luigi in Wettelworld (5).

Bij de middelgrote groepen (6 tot 10 deelnemers) vielen De dj’s van het Ninoofse nachtleven(1), De Jongesskoeten als De Robots(2) en Planeet Ninove als Aliens & Rockets (3) in de prijzen.

De jury kende de prijzen voor de grote groepen (11 tot 21 deelnemers) toe aan De Maskesskoeten als De Circusaapjes (1), KSA St-Goedele als De Ontplofte Professors (2) en De Wonderwijzer (3).

De jury koos Ella Sonck die verkleed was als Ninoofs archivistje tot kinderprinses 2424, en Eliah De Troyer werd verkozen tot kinderprins 2024 met een ode aan 80 joar Nachtergaele.

Foto’s Giovanni N

2560 1707 Carnaval Ninove