Ninoofse carnavalisten verbroederen tijdens radioshow met Halle

Ninoofse carnavalisten verbroederen tijdens radioshow met Halle

Na een gelaagd en druk bezocht carnavalsweekend waren maandagavond 05 februari opnieuw heel wat carnavalisten aanwezig voor de verbroedering tussen de Ninoofse en de Halse carnavalisten.

De Ninoofse carnavalsradio Enkaavee en de Halse Radio Victoria/Greute Met Tv hadden de handen in elkaar geslagen om er een gezamenlijk feest van te maken. Dit keer was café Bidon op de Beestenmarkt in Halle de plaats van afspraak voor meer dan 100 Ninoofse carnavalisten, die met twee bussen en drie ‘pompierwagens’ naar Halle waren afgezakt.

Bij zijn aankomst bracht prins Sammy samen met het Halse prinsenpaar een bezoek aan het carnavalsmonument van de Vaantjesboer.

Naast veel carnavalisten waren ook de Koninklijke Karnavalraad en de Stedelijke Feestcommissie talrijk aanwezig en zijn banden gesmeed met de mensen van Hallatraction. Er werd gepolst naar de verschillen tussen de beide carnavals en weetjes over de beide steden verteld.

Prins Sammy nam het in een ludieke quiz op tegen het Halse prinsenpaar Joery en Natasja in het eigen dialect. Burgemeester Tania De Jonge gaf op haar beurt haar Halse tegenhanger Marc Snoeck partij.

Er waren optredens van Ninoofse en Halse carnavalisten en er zijn geschenken uitgewisseld.

Het was een geslaagde verbroedering met respect voor elkaars tradities. Het is duidelijk, dat we toeleven naar een geweldig carnaval 2024.

Foto’s Giovanni N.

1280 960 Carnaval Ninove