Prins Sammy heeft de macht over de stad in handen

Prins Sammy heeft de macht over de stad in handen

Burgemeester Tania De Jonge overhandigde zaterdag 10 februari tijdens de machtsoverdracht in het cc De Plomblom symbolisch de sleutels van de stad aan prins Sammy.

Voorafgaand aan de zitting had een optocht plaats met fanfare naar het Wortelmanneken, waar bloemen zijn neergelegd.

Eén week voor het carnavalsweekend krijgt de prins symbolisch de sleutels van de stad in handen. Dit gaat steeds gepaard met de onvermijdelijke humor, zo eigen aan de machtsoverdracht. De sketch van Tania De Jonge en schepen Marc Torrekens als respectievelijk Corrie Van Gorp en André Van Duin was hilarisch.

Na de overdracht stelde prins Sammy zijn 11 carnavalswetten voor aan de bevolking. Hierin vond burgemeester Tania De Jonge meteen enkele werkpuntjes terug voor de komende dagen. Zo moet ze tegen carnaval de accentverlichting aan het Wortelmanneken, die al meer dan 2 jaar defect is, laten herstellen.

Naast de machtsoverdracht aan de prins, zijn ook tal van personen gehuldigd.

Pascal Carael werd gehuldigd voor 25 jaar voorzitterschap van de Koninklijke Karnavalraad Ninove.

De raad van de orde van het Wortelmanneken kende Sofie Beeckmans de titel toe in de ‘Kanselarij van het Wortelmanneken’ voor het uitdragen van de bekendheid van carnaval Ninove.

De carnavalsvereniging NKV Iejt & Geriejt is aangesteld als Ere-karnavalist, voor hun werk als prinsenwacht en hun jarenlange topprestaties tijdens de stoet.

NKV Dobbelteup en NKKV Wel Bestetj leverden hun wisselbeker in voor een herdenkingsexemplaar.

De Stedelijke Feestcommissie stelde het seniorenprinsenpaar aan. Marc Torrekens voltrok als schepen voor evenementen de huldiging van prins Luc De Beck uit Ninove en prinses Anita Piens uit Outer.

De Ridders in de Wortelorde namen een nieuwe ridder op in hun kring.

Prins Stephanie is officieel in de rangen van de Prinsencaemere ingelijfd, na haar geslaagde Poppenkast opdracht.

De Federatie van de Europese Narren (FEN) huldigde eveneens enkele personen.

Prins Sammy had voor de burgemeester nog een opdracht in petto voor komende dinsdag. Ze moet zich bewijzen als reuzendrager. Tijdens de dinsdagmarkt moet ze proberen een dansje te doen met reus Boxtael, Geraard of de ezel.

Afwachten of ze dit tot een goed einde brengt. Ze heeft alvast de hulp ingeschakeld van schepen voor evenementen Marc Torrekens.

Afspraak dinsdag 13 februari om 10.30 uur op de Centrumlaan. De Koninklijke Karnavalraad vergast de aanwezigen op een lekkere Witkap.

Foto’s Hilde B

1280 853 Carnaval Ninove