header-koninklijke-karnavalraad_003.png

Welkom op de Carnavalsite van Ninove

PRINS CARNAVAL NINOVE 2021
PRINS VITSKEN

NINOVE – De aanstelling van de 60 ste stadsprins is in de eventhal Cloë een feestje geworden die een jubileum waardig is. Daarvoor zorgden een schitterende carnavalsambiance en natuurlijk ook de kersverse prins Vitsken samen met een uitgelaten massa carnavalisten.

De vele aanwezige carnavalisten hadden het tema ‘Joarn 60’ op heel veel verschillende manieren uitgewerkt. Niets was gek genoeg om in jaren 60 stijl voor de dag te komen. Er werden 5 winnaars gekozen, die als best verklede een waardebon in de wacht sleepten.

De carnavals-dj’s verzorgden de muziek, afgewisseld met optredens van ondermeer Fret Tet & De Swinging Tepelboys, de Prinsencaemere, Vitsken en andere carnavalisten. Uittredend Prins Dario bracht een, waarna de bomvolle zaal hem nog éénmaal bedacht met een oorverdovend applaus.

Daarna was het tijd om de nieuwe stadsprins voor te stellen aan het publiek. Voorzitter Pascal Carael bracht iedereen eerst nog wat in onzekerheid met zijn tips over wie het zou zijn. Maar uiteindelijk maakt hij de nieuwe prins bekend en ging meteen het dak van de eventenhal (figuurlijk natuurlijk). Het was dan even wachten tot ceremoniemeester Giovanni Neckebroeck zich met prins Vitsken tussen de massa een weg naar het podium had gebaand.

Daar was meteen duidelijk dat prins Vitsken een echte carnavalist is. Hij zette zijn liedje in waarna de zaal direct aan zijn lippen hing. Het is duidelijk dat Prins Vitsken een fantastische zanger is en zijn liedjes de komende weken echte carnavalhits zullen worden. Goed begonnen was hier duidelijk al half gewonnen. Het belooft dus voor de komende weken.

Daarna ontving de nieuwe prins zijn juiste kledij en attributen en kon hij aan zijn speech beginnen. De Karnavalraad heeft opnieuw een topprins gevonden, en ondanks de vele weddenschappen de afgelopen weken onder carnavalisten over wie het zou worden, was niemand die het echt wist wie het zou zijn, wat juist de magie is van de aanstelling.

Nadien ging het feestje verder de nacht in. Nog veertien dagen en het grootste feest van het jaar in onze wettelstad kan beginnen.

Een impressie van de machtsoverdracht 2020 ( foto’s Hilde Baeyens)
Scroll naar top