header-koninklijke-karnavalraad_003.png

Welkom op de Carnavalsite van Ninove

Raadsleden Karnavalraad

Voorzitter Koninklijke Karnavalraad Ninove
Pascal Carael
Voorzitter - lid 1995

Woordje van de voorzitter

Mijn grootvader heeft in de jaren zestig zijn garage ter beschikking gesteld voor de activiteiten in de  beginjaren van carnaval. De naam Carael is nog altijd een begrip in Ninove Carnaval. Een carnavalsfamilie zijnde leek het logisch dat ik in 1983 actief werd in carnaval Ninove. Eerst 12 jaar bij De Zjielen om in 1995 toe te treden bij de Karnavalraad en sinds 1997 lid van het Comité. Sinds 1999 ben ik  voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad.  Dankzij mijn sterk team is ons Ninove Carnaval qua imago enorm gestegen en gegroeid. Ik dank ook alle carnavalisten om hieraan te hebben meegewerkt. Natuurlijk ook aan iedereen om de uitdaging aan te gaan ieder jaar te blijven werken aan het grootste feest van onze stad. Maar we zijn allen goed op dreef!

Ik vind het reuze om via de Karnavalraad mijn steentje bij te dragen bij alles wat er komt kijken om onze Ninoofse carnaval te helpen organiseren, waar mogelijks te verbeteren, en dit met een team waarop ik fier ben erbij te horen.
Herbert Scheerlinck
Onder-Voorzitter - lid 1992
Ik hou van organiseren, en aangezien ik steeds uitkeek naar carnaval, en kermis geen geheimen had was de stap om me in te zetten voor ons carnaval via de Karnavalraad een feit.
Giovanni Neckebroeck
Ceremoniemeester - lid 1997
In 1968 stapte ik voor het eerst mee in de carnavalstoet. Na mijn ervaringen bij de groep van Berg-en-Dal, de Vrijdagstarters en de Tempeliers ben ik “thuisgekomen” bij de Karnavalraad.
Jan De Clercq
Materiaalmeester -lid 2003
Na 20 jaar voorzitter van twee carnavalgroepen en de prinsentitel in 2008 was het tijd om carnaval verder te beleven via toetreding tot de Karnavalraad.
André Van Den Steen
Penningmeester - lid 2008
In 1996 werd ik Prins en ben zo in de Koninklijke Karnavalraad gekomen waar het mijn bedoeling was en nog is carnaval groter en mooier te maken. De Raad waar een groep vrienden bij elkaar zit met dezelfde motivatie .
Luc Simon
Raadslid - lid 1996
In 2000 op vraag van de voorzitter Karnavalraad toegetreden tot de Raad. Een logisch vervolg als toenmalig voorzitter van de werkgroep die de meeste carnavalsgroepen vertegenwoordigde op de vergaderingen met de instanties. Het meehelpen uitbouwen van Carnaval Ninove was en is de drive. Kort erop het comité vervoegd als trekkend kracht.
Johan Goessens
Raadslid - lid 2000
Carnaval heeft altijd al een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik vond dat het nu mijn beurt was om iets voor de Ninoofse Carnavalist te betekennen, daarom heb ik voor de Koninklijke Karnavalraad gekozen.
Jellen Barbé
Raadslid - lid 2013
Na een 20tal jaar te hebben meegedraaid in carnavalgroepen werd ik in 2007 Prins Carnaval . ik leerde carnaval van een andere kant kennen en kreeg veel respect voor de carnaval instanties, zoals de Karnavalraad . De stap om mij verder in te zetten voor carnaval via de Karnavalraad was dan ook snel genomen.
Gert Van Droogenbroeck
Raadslid- lid 2008
Geen info binnengekregen​
Gunther De Boeck
PR-lid- lid 2017
Als geboren en getogen Ninovieter, en in alles wat ik doe, werk, geniet, leef en adem ik Ninof. Uiteraard hoort Carnaval Ninof daarbij, want zegt nu zelf, onze Carnaval is de mooiste, plezantste en meest gezellige van allemaal! Nergens anders kan ik korter bij Carnaval staan, dan bij dé vereniging die Carnaval helpt in stand te houden. Hier en bij "mijn" Raadsdame ben ik mijn hart verloren!
Gio Vansuypeene
PR-lid- lid 2018
Ik ben pas dit jaar tot de raad toegetreden, maar werkte voorheen reeds meer dan 11 jaar mee achter de schermen. Mij boeit vooral de sociale impact van carnaval.
Wim Hoebrechts
PR-lid - 2018
Uit respect en bewondering voor de vele Ninoofse carnavalisten die maanden lang werken aan hun kledij en praalwagens, is het voor mij een hele eer te mogen meewerken aan het grootste culturele evenement van Ninove.
Alain Triest
PR-lid - lid 2004
Geen info binnengekregen
Gaby Van Londerzele
Seniorlid- lid 1968
Geen info binnengekregen​n
Michel Popeliers
Seniorlid- lid 1972

Raadsdames

Geen info binnengekregen
Lydia De Spiegeleer
Voorzitter Raadsdames
Actief in carnaval sinds 1983 bij de vereniging De Zjielen. Na 12 jaar toegetreden bij De Raadsdames in 1995 samen met mijn echtgenoot Pascal Carael. De Raadsdames staan De Raadsleden steeds bij. Ik werd in 2000 secretaris van de Karnavalraad en sinds 2002 lid van het Comité. Door deze functies ben ik nauw betrokken bij alle organisaties dat carnaval aanbelangen. Eindverantwoordelijke voor het Carnavalsbanket en de publiciteitsstoet.
Pascale Timmermans
Raadsdame
" Hebben jullie zin om bij de Karnavalraad te komen ? " - deze vraag kreeg ik vele jaren geleden. Zo ben ik lid van de Raadsdames geworden en ik ben er nog steeds bij, gewoon omdat we goede vrienden zijn.
Hilde Schoon
Raadsdame
Van kleins af nooit een carnavalsstoet gemist en aangezien ik me graag wou inzetten om mee te werken aan de uitbouw van carnaval Ninove was de stap naar de Raadsdames gauw gezet.
Hilde Baeyens
Raadsdame
Aanvankelijk was ik niet echt een carnavalist, maar via mijn man bij de raadsdames terecht gekomen...nu vele jaren later hebben de goede vriendschapsbanden en de vele toffe momenten samen met de andere Raadsdames, van mij een echte carnavalist gemaakt..
Diane Sorgeloos
Raadsdame
Via de Scouts carnaval leren smaken,via het banket en schoolbezoek de Raad leren kennen,nieuwsgierig naar het werk achter de schermen en bereid te werken als anderen feesten.Zo beland je bij de Raad.
Inneke D'Hondt
Raadsdame
Toen mijn man André toetrad tot de Karnavalraad wou ik hem ook volgen en zo kwam ik bij de Raadsdames.
Gratienne Valckenier
Raadsdame
Na meer dan 11 jaar meewerken achter de schermen ben ik eindelijk lid van de Raadsdames geworden. Gewoon om nog nauwer bij de organisatie van carnaval te kunnen staan.
Ann De Clercq
Raadsdame
Ik heb jarenlange ervaring in diverse carnavalsgroepen, maar ben nu op het punt gekomen om me directer bij het organiseren van carnaval te betrekken.
Peggy Turf
Raadsdame
"Ik heb altijd veel bewondering gehad voor het werk en de grote inzet van de Raadsdames voor Carnaval Ninove. Het geeft me dan ook een goed gevoel dat ik nu persoonlijk kan bijdragen in al deze activiteiten. Carnaval is één groot feest voor jong en oud in onze binnenstad. Ninove : de stad waar ik woon, de stad waar ik werk, mijn stad van plezier en van vertier !"
Katrien Deneve
Raadsdame
Met dank aan

Wim Hoebrechts voor de foto's

Scroll naar top