Sammy Van Der Straeten stadsprins van een carnavalsgek Ninove

Sammy Van Der Straeten stadsprins van een carnavalsgek Ninove

De prinsaanstelling op zaterdag 03 februari 2024 werd alweer een topavond voor de Ninoofse carnavalisten. De eventhal Cloë was tot de nok gevuld met carnavalisten die een ongelooflijk feestje hebben gebrouwen.

De carnavals-dj’s verzorgden de muziek, afgewisseld met optredens van ondermeer Fret Tet & De Swinging Tepelboys, Keizer Vitsken, de Prinsencaemere en andere carnavalisten.

Daarna was het tijd om de nieuwe stadsprins voor te stellen aan het publiek. Voorzitter van de Karnavalraad, Pascal Carael, bracht iedereen eerst nog wat in onzekerheid met zijn tips over wie het zou zijn.

Maar uiteindelijk maakt Pascal de naam van de nieuwe prins, Sammy Van Der Straeten (42), bekend en ging meteen het dak van de eventhal (figuurlijk natuurlijk). Het was dan even wachten tot ceremoniemeester Giovanni Neckebroeck zich met de prins tussen de massa een weg naar het podium had gebaand.

De aanstelling van de 64 ste stadsprins is in de eventhal Cloë een feestje geworden die een echte carnaval waardig is. Daarvoor zorgden een schitterende carnavalsambiance en natuurlijk ook de kersverse prins Sammy samen met een uitgelaten massa carnavalisten.

Het werd meteen duidelijk dat prins Sammy een echte carnavalist is. Hij zette zijn liedje in over de ‘schieven toern van Ninof’, een nummertje dat ongetwijfeld nog dikwijls zal gehoord worden de volgende weken.

De Prins is iemand die zich de voorbije jaren de geschiedenis van carnaval eigen gemaakt heeft met het schrijven van een boek over het Ninoofse carnaval.

En als lid van Vantauidj op Tasj, afgekort VOT, loop hij al vele jaren mee in het carnavalsgebeuren. Als zoon van gewezen Prins Don Fredo, die prins was in 1976 en 1977, werd carnaval hem met de paplepel meegegeven.

Prins Sammy is zelf ook nog reuzendrager geweest van onze Ninoofse stadsreuzen.

Goed begonnen was hier duidelijk al half gewonnen. Het belooft dus voor de komende weken.

Nadat de nieuwe prins zijn juiste kledij en attributen had gekregen kon hij aan zijn speech beginnen.

Nadien ging het feestje verder de nacht in. Nog veertien dagen en het grootste feest van het jaar in onze wettelstad kan beginnen.

Foto’s Hilde B.

2560 1707 Carnaval Ninove