Voor de eerste maal G-Prins verkiezing in Ninove

Voor de eerste maal G-Prins verkiezing in Ninove

Op zaterdag 03 februari zal er voor de eerste maal een G-prinsverkiezing plaatsvinden voor mensen met een beperking, in samenwerking met Schoonderhage.

De Koninklijke Karnavalraad Ninove nam contact op met Tim Appelmans, opvoeder en muziekbegeleider bij Schoonderhage vzw om te bekijken of het mogelijk was om zo’n G-prinsverkiezing te organiseren, aldus voorziter Pascal Carael.

Tim was onmiddellijk gewonnen voor het voorstel: “Toen de Karnavalraad met het idee kwam, was ik direct enthousiast”, aldus Tim Appelmans. “In Schoonderhage organiseren we per vestiging jaarlijks een carnavalsfeest, en je ziet dan hoe de mensen daarvan opfleuren. Daarom willen we ons met Schoonderhaege hier achter zetten en de G-prinsverkiezing mee helpen organiseren.

Niet alleen bewoners van Schoonderhage zullen zich kandidaat kunnen stellen. Iedere persoon met een beperking uit Ninove en omgeving kan zich inschrijven. Kandidaten zullen een show moeten geven, zichzelf moeten voorstellen via bijvoorbeeld een voordracht of een liedje, en er zal ook een quiz zijn. Een jury zal bepalen wie de winnaar wordt.

De G-prins zal tijdens de carnavalsstoet een eigen praalwagen hebben. Pascal : “De G-prins krijgt, net als prins carnaval, een eigen kostuum en hoed met pluim, en een eigen wagen.”

Vanuit Schoonderhage is er veel belangstelling, en zijn er al een aantal kandidaten. Een limiet op het aantal deelnemers is er niet gesteld, maar afhankelijk van hoeveel inschrijvingen er binnenkomen, is het mogelijk dat er voorselecties plaatsvinden.

Inschrijven

Dus zit het carnaval je in het bloed, ben je vrij op zaterdag 03 februari en op zondag 18 februari tijdens de stoet, schrijf je dan zeker in.

De verkiezing gaat door in eventhal Cloë op zaterdag 03 februari tussen 13.30 en 17 uur.

Inschrijven kan via koninklijkekarnavalraad@gmail.com , en dit tot 15 december.

1684 2379 Carnaval Ninove